top of page

Oyun Terapisi

     Oyun terapisi duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimi destekleyen etkileşimli bir terapi yaklaşımıdır. Bu terapi yöntemi duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimi desteklerken stresi azaltıp, iletişim becerilerini geliştirmek, öz güveni arttırmak ve duygusal sorunlarla başa çıkmayı sağlamaktadır. İzmir Altuğ Psikoloji olarak oyun terapisi yaklaşımı aracılığıyla oyunun doğal eğlence ve öğrenme sürecini kullanarak bireylerin duygusal iyiliklerini destekleyecek etkileşimli bir ortam sağlamaktayız. 

Oyun Terapisi, Çocuk Danışmanlığı, Çocuk Terapisi, Çocuk Psikoloğu, Çocuk Testleri, Psikolog, Psikolojik Destek, Çocuk Psikolojisi, Çocukla Oyun, Sağlıklı Çocuk, Uzman Desteği

OYUN TERAPİSİ NEDİR ?

     Oyun terapisi, çocuklar, ergenler, yetişkinler ve aileler gibi geniş bir yelpazede kullanılabilen etkili bir terapi yaklaşımıdır. Ayrıca, duygusal, davranışsal veya psikolojik sorunlar yaşayan bireyler için de etkili bir tedavi seçeneği sunabilir.

KİMLER TARAFINDAN UYGULANABİLİR ?

     Oyun terapisi, oyun terapisi eğitimi almış bir psikolog tarafından yönetilir ve bireyin ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre özelleştirilmiş bir terapi planı oluşturulur.

 

NASIL UYGULANIR ?

     Terapi sürecinde oyun materyalleri ve uygun bir terapi ortamı kullanılır. Oyun terapisi oturumları sırasında, bireyler oyun materyalleriyle etkileşime girer, oyunlar oynar, sanat projeleri yapar veya hikayeler yaratır. Psikolog, oyun sırasında bireyin duygusal ifadelerini gözlemleyerek, sorunlarına ve iç dünyasına dair ipuçlarını yakalamaya çalışır.

     Oyun terapisinin etkili olabilmesi için bir güvenli ve destekleyici ortam sağlanması önemlidir. Terapi sürecinde esneklik, yaratıcılık ve keşif ön planda tutulurken, bireyin duygusal ifade, problem çözme, iletişim ve özgüven gibi becerilerini geliştirmeye odaklanılır.

     Oyun terapisi için oyun materyalleri (örneğin oyuncaklar, sanat malzemeleri), uygun bir oyun odası veya terapi alanı ve yetişkinler için uygun görsel materyaller kullanılabilir. Her terapi süreci bireye özgü olduğu için gereksinimler ve kullanılan materyaller de kişiye ve terapistin tercihlerine göre değişebilir.

HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR ?

  • Travma veya istismar sonucu yaşanan psikolojik sorunlar

  • Bağlanma süreçlerinde yaşanan zorluklar

  • Ayrılık anksiyetesi ve ilişki kaygısı

  • Uyku, yeme ve tuvalet alışkanlıklarında bozukluklar

  • Alt ıslatma ve tuvalet tutma problemleri

  • Kaygılar ve korkularla baş etme güçlüğü

  • Aile içinde yaşanan değişikliklerin etkileri

  • Boşanma sonrası uyum sorunları

  • Kardeş kıskançlığı ve rekabet

  • Okula uyum sürecinde yaşanan zorluklar

  • Saldırganlık ve zorbalık davranışları

  • Düşük özsaygı ve sosyal çekimserlik

  • İletişim sorunları ve iletişim becerilerinde eksiklikler

İZMİR ÇOCUK ERGEN AİLE OYUN TERAPİSİ

     Bu ve diğer psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde, oyun terapisi destekleyici ve etkili bir terapi yöntemi olarak kullanılmaktadır. İzmir Altuğ Psikoloji olarak alanında uzman psikoloğumuz tarafından bireyin ihtiyaçlarına ve tanıya dayalı olarak terapi süreci yönlendirilir ve kişiye özgü bir terapi planı oluşturulur. Ücretlendirme konusunda bilgi almak ve randevu oluşturmak için +(90) (501) 112 35 75 numarasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

bottom of page