top of page

İlişkimizi Kurtarabilir miyiz?

ağlayan çift, mutsuz çift, üzgün partnerler
İlişkinizde Zor Anlar mı Yaşıyorsunuz?

Her ilişki, zaman zaman zorluklarla karşılaşır. Ancak ilişkinizdeki zorluklarla yüzleşmek ve onları aşmak, ilişkinizi güçlendirip el ele yolunuza devam etmek için bazen desteğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu destek özellikle bir uzmandan olduğunda daha sağlam ve kalıcı olmaktadır. Bunun yanında sizlerin çabası da oldukça önemlidir. Biz de sizler için bu çabanıza destek olmasını umduğumuz bazı öneriler derledik. 


Sorunları Tanımlayın ve onları kabul edin.

İlk adım, ilişkinizdeki mevcut sorunları açıkça tanımlamak ve kabul etmektir. İlişkinizdeki problemleri görmezden gelmek veya onları inkar etmek yerine onlarla yüzleşmek ve onları kabul etmek ilişkinizi iyileştirmenin ilk adımı olacaktır.

 

Açık ve dürüst bir iletişim kurun.

İletişim, herhangi bir ilişkinin temel taşıdır. Sorunları konuşmak, duyguları ifade etmek ve birbirinizi anlamak için açık ve dürüst bir iletişim kurmak zaman zaman ilişkinizi kurtarmanın anahtarı olabilir. Karşılıklı anlayış ve empati, iletişimi güçlendirebilir. Bunu yaparken ne söylemek istediğinizi ve ne söylediğinizi iyice ölçüp tartmakta yarar var, asla unutmayın.

 

Birlikte çalışma ve ortak hedefler belirleyin.

İlişkinizi kurtarmak için birlikte çalışmanız gerekebilir. Birlikte hareket etmek ve ortak hedefler belirlemek, ilişkinizi güçlendirebilir. İkinizin de mutlu olacağı, ilişkinizi daha da ileriye götürecek ortak hedefler belirlemek, ilişkinizi yeniden canlandırabilir. Bunu yaparken çok büyük hedefler ve adımlara ihtiyacınız yok. Siz yeter ki yola çıkacak basit hedefler ile başlayın, gerisi gelecektir.

 

Geçmişi geride bırakmayı öğrenin.

Geçmişte yaşanan kavgalar veya yanlış anlamalar, ilişkinizi olumsuz etkileyebilmektedir. Ancak ilişkinizi kurtarmak için geçmişi geride bırakmalı ve geleceğe odaklanmalısınız. Yoksa balçığa saplanan bir arabadan farkınız kalmaz; yerinizde durur kalırsınız. Geçmişte yaşananları unutun ve birlikte yeni bir başlangıç yapmaya odaklanın. Bunun için iki tarafın da istekli olması ve çabalaması gerekmektedir bunu da asla unutmayın.

 

Birbirinize destek olun.

İlişkinizi güçlendirmenin bir yolu da birbirinize destek olmaktır. Zor zamanlarında birbirinize destek olmak, ilişkinizi kurtarmanın ve güçlendirmenin önemli bir yoludur. Birbirinize güvenin ve birlikte her türlü zorluğun üstesinden gelmeye çalışın. Aksi halde birbirinizden uzaklaşabilir ve dahası iki kişinin olduğu bir ilişkide yalnız hissedebilir, hissettirebilirsiniz.

 

Değişime açık olun.

İlişkiler, zamanla değişebilir ve gelişebilir. İlişkinizi kurtarmak için değişime açık olmalısınız. Hem bireysel olarak hem de birlikte, ilişkinizi daha iyiye götürecek değişikliklere açık olun. Yeniliklere ve gelişmelere açık olmak, ilişkinizi canlandıracaktır.

 

Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.

İlişkinizi kurtarmak, zaman alıcı ve zorlu bir süreç olabilir, ancak mümkündür. Bazı durumlarda ilişkinizi kurtarmak için profesyonel yardım almak önemli olabilmektedir. Bir ilişki terapistinden destek almak, ilişkinizi anlamanıza, iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve sorunları çözmenize yardımcı olacaktır. Profesyonel yardım almak, ilişkinizi kurtarmanın ve güçlendirmenin etkili bir yoludur. Lütfen ilişkiniz için adım atmaktan çekinmeyin.

 

Sağlıkla ve mutlulukla kalın.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page